Şantier în loc de spital: Bolnavii sunt "cazaţi" pe coridoare la spitalul din Glodeni

Embed:

Condiţii infernale pentru pacienţii şi angajaţii spitalului din Glodeni. Din lipsă de spaţiu, bolnavii sunt nevoiţi să stea pe hol sau înghesuiţi câte trei în saloane pentru o singură persoană. Situaţia persistă de mai bine de cinci ani, odată cu începerea lucrărilor de reparaţie în unul din blocurile instituţiei.

Medicii spun că e mult mai greu anume iarna, când creşte numărul bolnavilor.

"Este foarte greu în asemenea condiţii, toţi au uitat de acest spital, ne este foarte greu, nici medicilor nu le este uşor", a povestit o femeie.

"Acum sunt mai multe boli şi lumea e mai liberă acum şi vine să se trateze. Iarna este greu, mulţi stau pe coridor", a spus un bărbat.

Biroul medicilor şi camera de internare au fost şi ele improvizate pe hol.

"Aici dacă salvarea aduce un bolnav, îl examinăm în boxa aceasta improvizată şi pe urmă îl transportăm unde avem loc. Numărul de bolnavi este mare, 40 de paturi în această secţie , 20 în secţia cardiologică şi în spaţiul acesta mic avem 60 de paturi. De aceea, suntem nevoiţi în decembrie, ianuarie şi februarie să avem bolnavi şi pe coridor ", a explicat şefa Secţiei Terapie a Spitalului raional Glodeni, Maria Sărăteanu.

Lucrările de reparţie a spitalului au fost reluate acum câteva luni şi urmează să fie finalizate în martie.

"Până la Anul Nou noi vom finisa lucrările de reparaţie până la etapa a doua. Sistemul electric este montat deja", a menţionat şeful de şantier, Vasile Staver.

Anul acesta, Compania Naţională de Asigurări în Medicină a alocat şapte milioane de lei pentru reparaţia spitalului din Glodeni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu