Șansă pentru Moldova: Producția viticolă, atât de proastă în Franța încât în Bordeaux se fură tone de struguri noaptea

Cel putin sapte tone de struguri au fost furate noaptea din podgorii din cunoscuta zona viticola Bordeaux, in conditiile unei recolte dezastruoase, provocata de vremea proasta.

In trei podgorii s-au furat struguri si chiar vite de vie intregi de la mijlocul lunii septembrie si pana acum, spun politistii. 

Potrivit acestora, circa sase tone si jumatate de struguri au disparut dintr-o podgorie din Genissac, de langa faimoasa regiune Saint Emilion, politistii adaugand ca furturile au fost cu siguranta facute de viticultori profesionisti, scrie hotnews.ro

Circa 600-700 de kilograme de struguri au fost sustrase dintr-o podgorie din Pomerol, care produce vinuri rosii de inalta calitate.  

De asemenea, hotii au luat 500 de vite de vie dintr-o podgorie din Montagne, afirma politia.

Un al patrulea furt a avut loc in Lalande-dePomerol, scrie presa locala.  

Furturile de struguri nu sunt un fenomen neobisnuit, dar anul acesta a crescut considerabil, probabil din cauza recoltei mici. “Exista o mare tentatie sa te servesti din podgoria vecina”, a declarat AFP un expert al sectorului.

Franta a avut anul acesta cea mai slaba productie de struguri de dupa 1945 din cauza unui martie prea calduros, urmat de un inghet in aprilie.
 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu