Şansă la o viaţă normală. Povestea unui copil care vrea să alerge a fost auzită de fundaţia Edelweiss (VIDEO)

Embed:

Visează să alerge. Vorbim despre un băiat de nouă ani din satul Zăicani, raionul  Râşcani, care suferă de paralizie cerebrală infantilă. Diagnostic prea dur pentru o vârstă atât de fragedă.

Copilul a fost operat cu succes, dar are nevoie de o proteză. Sprijinul a venit din partea Fundaţiei Edelweiss, care i-a oferit băiatului aparatul care îl va ajuta să meargă şi să scape de boala care l-a ţintuit la pat ani la rând.

Laurenţiu suferă de paralizie cerebrală infantilă de la 4 luni, după ce i-a fost administrat un vaccin. De atunci, viaţa lui, dar şi a părinţilor copilului s-a transformat într-o luptă continuă

În primăvara anului trecut, băiatul a fost operat cu succes într-o clinică privată din Chişinău, iar de curând a primit în sfârşit vestea pe care o aştepta de ani de zile.

"După intervenţie, este mai bine, vedeţi, mai puţin, este în afară. Preluxaţia s-a micşorat, foarte bine, perfect. Puteţi să mergeţi cât doriţi, nu este nicio problemă", a explicat un medic ortoped.

Şi are toate şansele, spun medicii, datorită operaţiei, dar şi a unei proteze speciale. Aparatul însă este destul de scump pentru părinţii băiatului, care au un venit de 1.300 de lei pe lună. Fundaţia Edelweiss i-a oferit lui Laurenţiu şansa la o nouă viaţă.

"Sperăm ca el deja să mearga singurel, dar emoţiile sunt multe şi pozitive", a spus mama băiatului.

"Noi deja avem rezultate foarte bune. El deja face în decurs de un an ceea ce nu a făcut niciodată", a adăugat medicul.

Surprizele nu s-au oprit aici. Laurenţiu a primit în dar şi un calculator.

"Mai fericit şi el va fi, va putea avea posiblitatea să meargă. Câteodată începe a plânge şi spune că de ce toţi băieţii aleargă, dar eu nu. Acest aparat îl face tare", a spus sigur tatăl copilului.

Deşi este la o vârstă fragedă, Laurenţiu înţelege perfect ce i se întâmplă. Acum, el este mai optimist ca niciodată şi speră să-şi împlinească visul cel mare.

"Când o să mergi bine, ce vrei să faci primul lucru? - Să alerg", a spus Laurenţiu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu