Sankt Petersburg-ul lui Vladimir Putin poate fi descoperit printr-un tur cu ghid

Turiștii aflați în vizită în fosta capitală a Imperiului Rus pot descoperi acum Sankt Petersburg-ul președintelui Vladimir Putin, grație unui tur în care vor afla detalii despre cei 44 de ani petrecuți aici de liderul rus în perioada în care orașul se chema încă Leningrad, relatează Agerpres.

"Acest tur al Sankt Petersburg-ului lui Putin este popular în special în rândul turiștilor străini", povestește ghidul acestei vizite de două ore jumătate, pentru care turiștii trebuie să plătească 1.800 de ruble (circa 25 de euro).

La putere în permanență — fie la Kremlin, fie ca șef al guvernului — încă de la sosirea sa pe scena politica rusă în 1999, Vladimir Putin se bucură de o formidabilă popularitate, acțiunile sale politice fiind aprobate de trei sferturi din ruși.

Pe parcusul vizitei, ghidul și-a propus să îi facă pe turiști să-l cunoască mai bine pe omul Vladimir Putin. Turul include o vizită la maternitatea — cea mai veche din Sankt Petersburg — unde Putin s-a născut la 7 octombrie 1952, dar și pe strada Baskov, din apropiere, unde viitorul președinte și-a petrecut copilăria în mijlocul "unei familii simple, muncitorești".

Vizita îi poartă pe turiști în curtea în care, copil fiind, viitorul lider "vâna șobolani", dar și la sediul local al FSB, fostul KGB, unde Putin a fost recrutat în 1975. Turul include și locul în care președintele a întâlnit-o pe Liudmila, mama celor două fiice ale sale, de care a divorțat în 2013.

"Volodya (diminutiv al lui Vladimir) nu a fost un copil model", le povestește ghidul turiștilor, stârnind zâmbete în rândul audienței.

Putin a trăit circa 44 ani în fosta capitală imperială, înainte de a pleca la Moscova, unde a fost ales președinte în martie 2000, succedându-i lui Boris Elțin.

Ghidul dă asigurări că "aceste vizite nu au nimic ideologic", fiind rezultatul curiozității turiștilor față de personalitatea președintelui rus și a dorinței de a regăsi ambianța Sankt Petersburg-ului din epoca sovietică.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu