Sânge pentru victimele din România. Sute de moldoveni au făcut coadă la punctele de colectare (FOTOREPORT)

Peste 700 de moldoveni au donat sânge la punctele de colectare din Chişinău, Bălţi şi Cahul, în ultimele trei zile. Şi astăzi, la Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui, oamenii au făcut coadă, pentru a contribui la salvarea victimelor incendiului din clubul Colectiv din Bucureşti.

Între timp, numărul morţilor a ajuns la 32, după ce o tânără de 27 de ani s-a stins din viaţă în această dimineaţă.

"Sărmanii oameni merită încă o şansă la viaţă. Le dorim multă sănătate, putere, ştiu că trec prin chinuri oribile."

 Solidari cu victimele incendiului sunt şi medicii din Moldova.

"Nu pot să fiu indiferent. Socot că este un aport mic pe care îl putem face şi la distanţă."

 Au donat sânge şi aproximativ 200 de soldaţi.

"Ajutorul acesta eu cred că este binevenit fiindcă toţi suntem oameni. Fiind creştini este necesar. Se spune cere şi ți se va da, ajută şi vei ajunge bine", a spus căpitanul Batalionului 21, brigada 2, Eugen Braga.

Luni seara, cei trei proprietari ai clubului Colectiv au fost reținuți şi sunt acuzaţi de omor din culpă.  Procurorii spun că administratorii au permis accesul în club unui număr de persoane mult peste limita admisă, iar spațiul nu era prevăzut cu suficiente ieşiri de siguranţă.

Ei riscă până la 10 ani de închisoare.

"În mod normal, acest club nu ar fi trebuit să existe. Ceea ce încercăm noi să explicăm opiniei publice din România este că acest club nu avea autorizaţie pentru ceea ce se întâmpla în interior", a declarat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

Preşedintele României Klaus Johannis i-a decorat, post-mortem, pe Claudiu Petre şi Adrian Rugină, tinerii care, după ce au ajuns afară, au revenit printre flăcări, ca să-i ajute pe alţii. 

Cei doi eroi au fost decorați cu Ordinul Național.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu