Sandu, supărată rău pe socialiști, după ce Țurcan a devenit președinte al CC: Rezervăm dreptul să acționăm în consecință

Premierul Maia Sandu este supărată rău pe socialiști, după ce astăzi Vladimir Țurcan a fost ales noul președinte al Curții Constituționale. Sandu a scris pe pagina sa de Facebook că are dubii rezonabile privind votarea președintelui CC.

"Desemnarea unui exponent al Partidului Socialiștilor în fruntea Curții Constituționale este un lucru grav care știrbește și mai mult încrederea în unica instituție de jurisdicție constituțională din țară. Avem dubii rezonabile să presupunem că votarea a fost una viciată, de aceea solicit ca fiecare judecător să spună public pentru cine și-a dat votul. În situația în care acest lucru nu se va întâmpla, ne rezervăm dreptul să acționăm în consecință. Nu putem permite ca procesul de dezoligarhizare a statului împotriva regimului Plahotniuc să se sfârșească cu preluarea controlului asupra unei instituții-cheie de către o altă forță politică, indiferent care ar fi aceasta.", a scris Maia Sandu.

CITEȘTE ȘI: Socialistul Vladimir Țurcan este noul președinte al Curții Constituționale

Lasă un comentariu