Sandu și Năstase la extreme. În timp ce PAS şi PDM boicotează referendumul lui Chirtoacă, liderul PPDA zice să decidă cetăţenii

Embed:

Andrei Năstase are o poziție diferită de cea a Maiei Sandu și Vlad Plahotniuc. În timp ce PAS și PDM au anunțat că vor boicota referendumul de demitere a primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă, PPDA spune că va avea o poziție neutră referitor la acest subiect.

"Această agendă ne este străină. Cetățenii, locuitorii Chișinăului vor decide cu privire la participarea sau neparticiparea la referendum cu privire la modul în care vor vota: pro sau contra", a spus președintele Partidului Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase. 

CITEŞTE ŞI: PDM boicotează referendumul de revocare din funcţie a primarului general al Capitalei

Marţi, Partidul Democrat din Moldova a anunţat că va boicota referendumul privind demiterea primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă. Potrivit purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, această iniţiativă este una politică şi nu are nimic cu probleme reale ale oraşului Chişinău.

Anterior şi alte partide pro-europene au anunţat că voi boicota referendumul de demitere a lui Chirtoacă. Este vorba de PL, PAS, PNL şi Unitatea Naţională.

Consiliul Municipal Chișinău a stabilit că plebiscitul va fi organizat în data de 19 noiembrie. Asta după ce socialiștii au colectat peste 70 de mii de semnături în vederea organizării referendumului.

Pentru ca primarul Capitalei să fie demis prin referendum este nevoie de votul a peste 163 de mii de alegători.

Potrivit CEC, referendumul va costa bugetul aproape nouă milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu