SANDU, CRITICATĂ DE DIASPORĂ. Moldovenii din străinătate spun că Sandu i-a trădat

Embed:

Diaspora este supărată foc pe liderul PAS. O moldoveancă stabilită în Marea Britanie i-a adresat un mesaj dur Maiei Sandu prin care o acuză că a folosit moldovenii stabiliţi peste hotare în timpul protestelor, iar acum i-a trădat.

Ana Timuș o învinuieşte că nu s-a consultat cu oamenii din diasporă înainte de a-și înainta candidatura în circumscripția din Europa de Vest. Potrivit ei, prin această decizie, liderul PAS le-a furat dreptul să fie reprezentați de un om care le cunoaște problemele.

"Poate avem noi un candidat demn de a ne reprezenta diaspora. Poate avem noi un candidat, acesta este dreptul nostru. Unicul drept care l-am avut, unicul vot, unicul candidat care am putut să-l avem, candidatul nostru al diasporei, și acest drept ne-a fost furat de Maia Sandu", a spus moldoveancă stabilită în Marea Britanie, Ana Timuș.

În adresarea sa pe facebook, Ana Timuș a întrebat moldovenii din diasporă dacă sunt încrezători că Maia Sandu îi va reprezenta cu adevărat.

"Sunteți convinși și sunteți încrezuți că Maia Sandu ar putea să vă reprezinte diaspora? Sunteți convinși că această persoană are dreptul de reprezenta o diasporă în care ea nu a trăit nici o zi, în care ea nu ne știe problemele noastre, ea nu știe ce înseamnă a trăi în diasporă și a trăi în altă țară?"

Mai mult, Ana Timuș a menționat că nu crede în promisiunile Maiei Sandu.

"Vorbiți foarte dulce, foarte mult, dar faptele acestea sunt. Acesta e faptul dvs. că ați avenit și ați furat unicul vot de la diasporă. Unicul vot, unica șansă ați furat-o de la noi, doamna Maia Sandu!"

Iar preşedintele Asociaţiei de promovare socio-culturală moldo-italiană "DOR", Alexandru Cazacu a scris pe rețelele de socializare că mulți oameni din diasporă sunt intimidaţi.

Mai mult, cei care au îndrăznit să candideze în Europa de Vest, au fost atacați de trolii Maiei Sandu, potrivit lui Cazacu.

Decizia liderului PAS de a candida în diasporă i-a nemulțumit pe mai mulți moldoveni stabiliți în străinătate. Igor Cereteu, un participant activ la protestele opoziției, a postat anterior pe facebook un video în care critică decizia Maiei Sandu cu mențiunea că circumscripția numărul 50 ar trebui să fie reprezentată de un membru al diasporei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu