Sancțiunile economice internaţionale impuse Moscovei reduc din puterea armatei ruse

Embed:

Sancțiunile economice internaţionale impuse Moscovei reduc din puterea armatei ruse. În 2017, cheltuielile militare ale Rusiei au scăzut cu 20 la sută faţă de acum doi ani şi au ajuns la 66,3 miliarde de dolari.

Este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când acestea au fost micşorate.  Cel puţin asta arată un raport al Institutului Internaţional de Cercetare asupra Păcii de la Stockholm, care a făcut un clasament în acest sens. În topul respectiv, Rusia se află pe poziţia a patra. Comunitatea internaţională a început să aplice sancţiuni Moscovei în 2014 după ce ţara a fost acuzată de implicarea în conflictul din estul Ucrainei, dar şi de anexarea Crimeei. 

Cele mai mari cheltuieli militare din lume le suportă în continuare Statele Unite. În 2017, autorităţile americane au investit în acest domeniu 610 miliarde de dolari. Urmează China, Arabia Saudită, Rusia, India, Franţa, Regatul Unit şi Japonia.

Toate şapte, anul trecut, au cheltuit împreună 578 miliarde pentru apărarea lor. Per ansamblu, în 2017, cheltuielile militare mondiale au ajuns la 1,7 mii de miliarde de dolari.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu