Sancţiuni mai dure! Șoferii care urcă beţi la volan ar putea rămâne fără maşină

Embed:

Şoferii care vor fi prinşi băuţi la volan sau cei care vor încălca constant regulamentul circulaţiei rutiere ar putea rămâne fără automobil. Este una din propunerile discutate la Consiliul Naţional pentru Securitatea circulaţiei rutiere, întrunit, ca urmare a numărului mare de accidente din ţară, din ultima perioadă. Proiectul de modificare a Codului Contravențional şi cel Penal, privind înăsprirea pedepselor pentru şoferii iresponsabili ar putea fi gata în două săptămâni, promit autorităţile.

La întrunire au participat reprezentanţi ai Ministerului de Interne, cel al Justiţiei, Inspectoratului General al Poliţiei şi premierul Maia Sandu, care însă nu a ieşit în faţa presei. Precizările privind planurile autorităţilor au fost făcute de Ianuş Erhan, secretarul de Stat al Ministerului  de Interne.

"Acest plan vizează măsuri de modificarea legislației de comun cu Ministerul Justiţiei, noi cei din Ministerul Afacerilor Interne vom lucra la un proiect de modificare a codului contravențional, a codului penal astfel că pentru anumite contravenții va fi înăsprită răspunderea. Fac un apel către cetăţeni ca atunci când văd că cineva din prieteni, rude se urcă în stare de ebrietate la volan să ne sesizeze. ", a declarat IANUŞ ERHAN, secretarul de Stat la MAI. 

Totodată, aceștia propun să fie creată o linie fierbinte și mai multe campanii prin care oamenii să sesizeze poliția privind depistarea încălcărilor în trafic. 

CITEȘTE ȘI: Situaţia pe drumurile din ţară va fi discutată la Consiliul de Siguranță Rutieră, care va avea loc mâine

PUBLIKA.MD amintește că din 1 septembrie, potrivit Inspectoratului Naţional de Patrulare, în ţara noastră au fost înregistrate aproximativ 300 de accidente rutiere. În urma acestora 39 de oameni au murit, iar peste 330 s-au ales cu traumatisme.

Printre acestea se enumeră și tragicul accident de pe Alba Iulia a avut loc în data de 30 septembrie, unde un bărbat de 34 de ani a murit şi 27 de oameni au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă, după ce un troleibuz de pe linia 21 a ajuns pe trotuarul de pe strada Alba Iulia, în apropiere de strada Onisifor Ghibu, fiind lovit de un automobil.

CITEȘTE ȘI: ACCIDENT TERIBIL în Capitală. Un troleibuz a intrat în mulțime. SUNT MULTE VICTIME (LIVE)

Lasă un comentariu