SANCŢIUNI DURE pentru ultragierea poliţiştilor. Intenţia Ministerului de Interne

Embed:

Ministerul Afacerilor Interne vrea să pună capăt abuzurilor asupra polițiștilor. Instituția a elaborat și a propus pentru dezbateri publice un proiect de lege care prevede sancţiuni mai dure pentru ultragierea forţelor de ordine.

Tot mai mulți polițiști din țara noastră sunt agresați în timp ce își exercită obligațiile de serviciu. A păţit-o şi Tudor Canțir, la sfârşitul anului trecut, când a fost agresat de către un şofer beat.

"S-a întâmplat în luna noiembrie. Ne-am deplasat la un accident rutier, la fața locului erau două automobile accidentate. În stradă, de automobilul accidentat s-a apropiat o persoană în stare de ebrietate. La cererea noastră, să se deplaseze pe trotuar, refuza. Era gresiv, vorbea urât în direcția noastră. L-am ajutat să treacă strada, acesta a lovit colegul", a povestit inspectorul de patrulare, Tudor Canțir. 

Oficialii ministerului de Interne spun că înăsprirea pedepselor este extrem de necesară.

"Practic la fiecare a doua zi exista câte un poliţist ultragiat. Am luat anumite decizii administrative. În maşinile de patrulare am solicitat să fie inclus în echipaj câte un angajat al brigăzii cu destinaţie specială Fulger", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Oleg, Balan. 

Oamenii spun să noile modificări ar putea asigura o protecţie mai mare poliţiştilor aflaţi la datorie:

"Sper că asta va contribui la disciplinizarea oamenilor și îi va ajuta să-și schimbe părerea și față de polițiști."

"O să fie stimați altfel colaboratorii de poliție pentru că singuri vedem care este atitudinea cetățenilor față de colaboratorii ministerului de interne."

Proiectul privind înăsprirea sancţiunilor pentru ultragierea poliţiştilor prevede că persoanele care vor agresa polițiștii riscă amendă de la zece la 20.000 de lei, de la 180 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității sau între doi şi opt ani de detenție.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu