SANCȚIUNE ANULATĂ! AC Milan a fost readmis în cupele europene inter-cluburi

Veste bună pentru suporterii lui AC Milan. Gruparea "rosso-nera" va putea juca în cupele europene. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a anulat sancțiunea dictată de UEFA. Clubul din Via Turati a obținut, la finalul sezonului trecut, calificarea directă în grupele Ligii Europei.

Oficialii TAS au confirmat că AC Milan nu a reuşit să îndeplinească criteriile "Fair play"-ului financiar între iulie 2014 şi iunie 2017, dar au anulat suspendarea din cupele europene şi au solicitat ca UEFA să reanalizeze cazul și să ia o măsură disciplinară proporțională.

Iniţial, Corpul de Control Financiar al Cluburilor a decis la începutul verii să interzică grupării de pe San Siro participare în cupele europene inter-cluburi preţ de un sezon, după ce a considerat că italienii au încălcat regulamentele UEFA cu privire la licenţiere şi, mai ales, la fair-play-ul financiar.

Cu toate acestea, schimbarea investitorului de la AC Milan a avut un rol decisiv în decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv. În această vară, clubul "rosso-nero" a fost preluat de la cetățeanul chinez Li Yonghong de către un fond de investiții american.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu