Sănătatea e scumpă. Oferte pentru tratamente la unele staţiuni balneare din Europa

Embed:

În perioada sărbătorilor de iarnă, agenţiile de turism ademenesc turiştii moldoveni cu oferte pentru tratamente balneare. Cele mai ieftine sejururi sunt în staţiunile din România. 

Printre cele mai populare, în această perioadă, sunt destinaţiile turistice din Carpaţii României.

"Băile Govora este o alternativă foarte bună. Pentru prima dată în Republica Moldova se oferă preţul de 78 de euro pentru 5 nopţi şi 6 zile, cu micul dejun, 2 proceduri pe zi incluse şi asigurare medicală, unde este şi salina aproape, unde sunt apele subterane, munte, coniferi, deci au o posibilitate de a se odihni frumos şi de a se trata în acelaşi timp", a explicat directorul unei agenţii de turism.

De 15 ani, Eugen Crudu urmează tratamente balneare, din cauza unor probleme de sănătate.

"Eu am probleme cardiace, sunt operat pe cord şi o dată vara, o dată iarna plec la odihnă. De obicei merg pentru 10 zile, 12 - la munte, la Slănic. Masaje, băi care sunt acolo, care sunt în staţia dată şi pe care mi le recomandă medicii", a zis bărbatul.

Deşi anterior erau pline de turişti moldoveni, staţiunile balneare din Ucraina au mai pierdut din popularitate, din cauza tensiunilor din ţara vecină:

"Până când nu a fost conflictul din Ucraina, mergeam acolo. Acum anul acesta cred că o să mă gândesc la o alternativă. Ori Bulgaria, ori România."

"Eu când plecam la Sergheevca, eu mă întorceam şi trei ani de zile nu ştiam ce e răceala, te dor urechile, ochii, capul, nu ştiam de asta, nici picioarele. Dar acum cu situaţia asta nu ştiu cum o să plecăm."

Pentru cinci zile petrecute într-un hotel de patru stele la Slănic Moldova sau Sovata, moldovenii trebuie să plătească, în medie, 265 de euro pentru o persoană. În preţ sunt incluse cazarea, micul dejun şi opt proceduri balneare. Transportul costă 35 de euro.

Costurile pentru un sejur în Cehia, la Karlovy Vary, sunt, în medie, de 270 de euro de persoană, plus transportul care se ridică la 220 de euro. Iar la staţiunile din Heviz, Ungaria, cazarea într-un hotel de patru stele cu mic dejun inclus costă 450 de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu