SĂNĂTATEA CONTEAZĂ! Bătrânii din Nemţeni, Hânceşti vor fi consultaţi gratuit de doctori

Bătrânii din satul Nemțeni, raionul Hâncești, au primit consultaţii medicale gratuite. Examenele au loc în cadrul unui proiectul inițiat de Organizația Persoanelor în Etate "Tezaurul Națiunii" a Partidului Democrat, în parteneriat cu Ministerul Sănătății.

Pensionarii spun că ajung la medic doar atunci când se simt foarte rău, deoarece spitalul raional se află la 50 de kilometri de localitate.

"La medic am fost cu jumătate de an în urmă și de atunci n-am mai fost, că baba nici nu vede, nici nu pot merge. Foarte bine că au venit să ne controleze aici pe loc și nu batem drumurile."

"E bine că e aici în sat, că până ajungi acolo, boala poate să se mai agraveze."

"E greu. Eu în așa stare îmi vine foarte greu ca să mă duc la medic, dar azi așa pe loc îmi este mai ușor. Mulțumesc!"

Cele mai des, pacienții se adresează cu probleme de inimă, dureri de articulații, hipertensiune arterială și diabet.

"E bine pentru pacienții cronici, care sunt aici în sat și care nu au posibilitatea să se deplaseze până la Hâncești", a spus Tatiana Ciubotaru, medic oftalmolog.

Proiectul "Cu grijă pentru sănătate" a fost iniţiat la solicitarea autorităților locale.

"În contextul tendințelor demografice de îmbătrânire a populației, desigur că MSMPS este orientat spre susținerea și îmbunătățirea sănătății populației, în special a persoanelor în etate."

"Ne-am propus ca să venim cu specialiștii de îngust profil, cei pe care i-au solicitat cetățenii."

Autorităţile raionale îşi propun să extindă proiectul şi în localităţile Leuşeni, Sărata Galbenă şi Ciuciuleni.

"În contextul tendințelor demografice de îmbătrânire a populației, desigur că MSMPS este orientat spre susținerea și îmbunătățirea sănătății populației, în special a persoanelor în etate", a spus Rodica Scutelnic, sectretar de stat al MSMPS. 

"Dacă noi avem grijă de sănătate, atunci putem să supraviețuim mai mult și să trăim mai bine. Eu consider că această inițiativă este foarte binevenită și foarte bine gândită", a spus Ghenadie Buza, președintele raionului Hâncești. 

Până la sfârşitul anului, bătrânii din 23 de sate din 10 raioane vor beneficia de consultaţii medicale gratuite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu