Samsung va renunţă la linia de telefoane Galaxy J. Care este motivul

Foarte populară inclusiv în Republica Moldova, linia de telefoane Samsung Galaxy J nu va mai fi continuată pentru mult timp, compania sud-coreeană pregătind un înlocuitor cu trăsături diferite.

Încadrate la gama mid-range, telefoanele Galaxy J sunt bine vândute în multe regiuni ale lumii, producătorul Samsung lucrând chiar la versiuni îmbunătăţite, cum sunt noile modele Galaxy J6 Plus şi Galaxy J4 Plus, aşteptate pentru lansare peste doar câteva zile, scrie go4it.ro.

Cu toate acestea, zvonurile circulate în presa sud-coreeană vorbesc despre planuri pentru eliminarea completă a seriei Galaxy J în viitorul apropiat, Samsung pregătind o regândire fundamentală a ofertei smartphone.

În prezent, Samsung promovează patru serii principale de telefoane inteligente: Galaxy J la gama de buget, Galaxy A pentru oferta mid-range, Galaxy S pentru modele flagship şi Galaxy Note pentru gama premium.

Însă potrivit zvonurilor lansate din surse apropiate companiei sud-coreene, Samung ar putea elimita cu totul seria Galaxy J. Acoperind golul lăsat, compania ar putea extinde seria Galaxy A pentru a include mai multe produse, echipate cu funcţii mai avansate şi disponibile la preţuri care coboară mai mult spre domeniul accesibil cumpărătorilor de rând

Noutatea ar putea fi extinderii seriei Galaxy M, aceasta substituind atât seria de telefoane Galaxy On (disponivile exclusiv la comandă online, din unele regiuni ale lumii), cât şi actuala serie Galaxy J.

Simultan, seria de telefoane Galaxy A rămâne să concureze oferta de telefoane mid-range livrate de Xiaomi, Huawei şi alţi producători asiatici, care deocamdată domină autoritar piaţa smartphone.

Din punct de vedere istoric, Samsung este renumită pentru tendinţa de a livra produse smartphone cu preţuri supraevaluate, fără ca acestea să ofere facilităţi care să le diferenţieze în mod categoric de produsele rivale.

Rămâne de văzut dacă noua ofertă Galaxy M va reuşi să corecteze acest neajuns.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu