Samsung va livra companiei Apple 60 de milioane de ecrane OLED pentru viitoarele iPhone-uri

Samsung Display, o subsidiară a Samsung Electronics a încheiat un contract cu Apple, prin care sud-coreenii vor livra companiei din Cupertino, California, 60 de milioane de ecrane OLED. Display-urile urmează să fie integrate în viitoarea generație de iPhone-uri, scrie Digi24.ro.

Acesta este al doilea contract semnat între cele două companii. Primul contract prevedea livrarea a 100 de milioane de ecrane OLED pentru iPhone.

Apple a vândut 200 de milioane de telefoane în 2016. Cele 160 de milioane de ecrane comandate de firma americană reprezintă astfel 80% din total livrări iPhone.

Surse din piață susțineau că doar segmentul premium de iPhone-uri va fi echipat cu ecrane OLED, însă noul contract sugerează contrariul.

Deși Samsung și Apple sunt companii rivale pe piaţa de smartphone-uri, acestea colaborează destul de des pe partea de dezvoltare și asamblare. Procesoarele Apple A9, care se regăsesc în noile iPhone 6S sunt dezvoltate de Samsung, asemenea generaţiilor de chipset-uri care se găsesc în modelele mai vechi ale companiei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu