SALVEAZĂ VIEȚI PE GRATIS! În comuna Sipoteni a fost inaugurat un post de pompieri voluntari

Embed:

12 salvatori din comuna Sipoteni, raionul Călărași, sunt gata să-și pună viața în pericol în caz de incendiu, fără a primi vreo remunerare. În această localitatea a fost inaugurat un post de pompieri voluntari. Staţia a fost deschisă cu susţinerea financiară a salvatorilor din Austria. 

Pompierii originari din comuna Sipoteni, vor interveni doar în localitatea de baștină:

"De mic copil îmi place voluntariatul. Așa am fost educați să nu facem totul pentru bani. Toți avem gospodării, putem să fim jertfe a acestor situații excepționale".

"Să facem bine oamenilor din satul nostru Sipoteni".

Locuitorii comunei spun că de acum se vor simţi mai în siguranţă cu un echipaj de salvatori în localitate:

"Noi ne mândrim pentru satul nostru că ei vor să lucreze pentru noi să ne stângă de foc și de incendii".

"Mai ales pe timpurile când se încep a se usca toate vegetațiile pe dealuri se întâmplă mai multe incendii".

Salvatorii au primit în dar de la austrieci echipament pentru intervenții și o autospecială, iar reprezentanţii primăriei le-au creat condiţiile necesare.

"Administrația locală pune la dispoziție persoanelor care sunt voluntare încăperi de serviciu, camere de duș și toate cele necesare pentru întreținerea bunei funcționări a postului de pompieri voluntari", a spus Vasile Zaharia, maior al Serviciului de Salvare, Sipoteni.

"Satul e foarte mare, sunt mulți cetățeni care au nevoie de această autospecială", a menţionat un voluntar.

"Mobilizează populația. Îi pregătește pentru a putea reacționa în situații excepționale și pentru a dezvolta voluntariatul în localitate", a declarat Sergiu Lazarchevici, viceprimarul comunei Sipoteni.

Prezent la eveniment, ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu, a spus că pompierii voluntari din Sipoteni pot fi un bun exemplu și pentru oamenii din alte localități.

"Acest post a pompierilor voluntari este un model frumos european care pe de o parte are o parte educativă care sper să fie 99,9 la sută din programul acestui post de voluntari", a conchis Zubcu.

Acesta este al doilea post de pompieri voluntari deschis în țară. În satul Sipoteni locuiesc peste 7500 de oameni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu