Salvatorii și pompierii, ÎN ALERTĂ. Ce s-a întâmplat în Răzeni, raionul Ialoveni (VIDEO)

Embed:

Salvatorii şi pompierii au fost puşi la grea încercare ieri în apropierea satului Rezeni din raionul Ialoveni. Aceştia au fost solicitați să stingă un incendiu devastator, să ajute oameni blocați la înălţime, să salveze victimele unui cumplit accident rutier și să scoată o maşină dintr-un lac. Din fericire, a fost vorba despre simulări, menite să testeze capacitatea de intervenție.

Potrivit scenariului, prima intervenţie a fost pe drumul Chişinău-Cimişlia, unde, în urma unui cutremur puternic, patru maşini, inclusiv două microbuze pline cu pasageri, au fost implicate într-un grav accident rutier.

În mai puţin de 10 minute, la faţa locului a venit prima ambulanţă. Medici le-au acordat victimelor primul ajutor medical.

Rând pe rând, la locul producerii accidentului au venit zeci de salvatori, pompierii şi câteva echipaje de descarcerare.
 
Pentru a scoate răniţii dintre fiare, salvatorii au folosit echipamente speciale.

Între timp, o mașină care se deplasa cu viteză excesivă a derapat și a ajuns într-un lac. În acest caz a fost nevoie și de intervenția scafandrilor din Comrat.

Salvatorii suţin că astfel de exerciţii îi ajută să-şi dezvolte abilităţile: "În ultimul timp, sunt multe accidente şi mereu sunt victime. În caz real e mult mai straşnic, cu mai multe persoane, care mereu strigă după ajutor, strigă de durere".

"Astăzi am făcut o activitate de instruire pentru toate serviciile de urgenţă din Republica Moldova, simulând mai multe situaţii tactice. Am încercat să simulăm un exerciţiu orb, în care nimeni nu a ştiut scenariul nu a ştiut ce îi aşteaptă", a declarat Alexandru Oprea, şef adjunct IGSU.

La exerciţiile de simulare au participat peste 250 de reprezentanţi ai structurilor de intervenţie din Chişinău, Străşeni, Anenii Noi, Ialoveni şi Comrat.  

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu