Salvatorii şi poliţiştii vor primi garsoniere în complexe locative noi

Embed:

Salvatorii şi pompierii vor putea beneficia de locuinţe de serviciu. Ei vor primi de la stat garsoniere în complexe locative noi. Speranţe le-a dat Guvernul, după ce a aprobat, miercuri, o hotărâre prin care a stabilit condiţiile parteneriatului public-privat pentru construirea blocurilor şi a unei săli de sport.

De 14 ani, Arcadie Semeniuc lucrează inspector de patrulare. Vestea despre lansarea proiectului l-a bucurat, mai ales că locuieşte cu chirie. Are trei copii, iar acum soţia sa este însărcinată cu al patrulea.

"Pe chirie şi pe serviciile comunale se duce aproximativ tot salariul. Dacă o să avem locuinţa noastră o să avem posibilitatea să punem câţiva bănuţi deoparte, să facem economie, pentru viitor, pentru achitarea studiilor copiilor".

Pompierul Maxim Scripnic împarte locuinţa rămasă de la părinţi cu soţia, fiica şi sora sa. Familia locuieşte la 15 km de Chişinău şi, deseori, când este chemat de urgenţă la muncă nu reuşeşte să ajungă la timp.

"Când am intrat la serviciu mai glumeam, spuneam tot timpul, când o să ies la pensie atunci o să primesc apartament unde să putem locui. Iar acum că sunt aici de un an şi opt luni şi fac parte din acest proiect sunt în stare de şoc."

Potrivit ministrului de Interne, pentru salvatori va fi construit un complex cu peste 40 de locuinţe. Poliţiştii de frontieră vor primi apartamente într-un bloc de pe strada Grenoble din Capitală, iar carabinierii şi angajaţii IGP vor locui într-o casă de pe strada Nicolae Testemiţanu.

"Pe strada Testemiţeanu în varianta ideală noi dacă vom gestiona cu forţe proprii acest proiect şi am împrumuta noi, am putea ca finalitate să avem o mie de apartamente. Lucru care desigur face povestea asta una fantastică", a spus ministrul de Interne, Alexandru Jizdan.

Apartamentele de serviciu nu vor putea fi privatizate, iar angajaţii le vor putea folosi doar în perioada în care vor activa în sistem.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu