Salvatorii moldoveni, în acţiune. O delegație de ofițeri din cadrul IGSU a participat la cel mai mare exercițiu de descarcerare în Germania (VIDEO)

Embed:

Salvatorii moldoveni, în acţiune. O delegație de ofițeri din cadrul IGSU a participat la exercițiul internațional privind aplicarea tehnicilor moderne de salvare și descarcerare "Rescue Days" ediția 2019. Evenimentul s-a desfășurat în orașul Mosbach, Germania, în perioada 19-20 octombrie.

Peste 80 de instructori din Germania, Franța, Austria, Italia, Elveția, Statele Unite ale Americii, Olanda și Slovenia au instruit peste 600 de salvatori din 26 de țări în domeniul noilor tehnici de intervenție și salvare.

În decurs de patru zile, salvatorii din Republica Moldova au făcut cunoștință cu noile metode de descarcerare, deblocare, extragerea victimelor sub dărâmături, salvare în lanț, dar și securizare, stabilizare și înlăturare construcțiilor care prezintă pericol în urma situațiilor de urgență. Totodată, angajații IGSU în comun cu echipele de salvatori din alte țări au practicat tactici de intervenție prin simularea accidentelor rutiere grave cu implicarea mai multor tipuri de transport.

Exercițiul "Rescue Days" ediția 2019 a fost organizat de cea mai vestită companie producătoare de sisteme hidraulice de salvare cu suportul Brigăzii de pompieri din regiunea Neckar-Odenwald și Centrul de Instruire Salvare și Ajutor din Germania. Cursul de instruire a avut drept scop schimbul de experiență între echipele internaționale, însușirea noilor metode de intervenție, salvare și descarcerare aplicate în diverse situații excepționale cu implicarea  mijloacelor de transport.

loading...

Lasă un comentariu