SALVATORII EROI. Datorită lor, o femeie gravidă din Taraclia a adus pe lume un copil perfect sănătos

Embed:

În mașina salvatorilor şi cu un tractor în față care le făcea drum prin nămeţi. Așa a ajuns o gravidă la maternitate, unde a adus pe lume un copil perfect sănătos. Vorbim despre Parascovia Gaidarlî din satul Corten, raionul Taraclia. Pentru că drumul pe care circulă maşinile era blocat, salvatorii au mers doi kilometri pe un teren arabil pentru a ajunge la spital. 

"La ora șase dimineața am intrat în travaliu și am început să sun vecinii. Apoi am sunat la urgență și eu au organizat aducerea mea la maternitate. A venit mașina salvatorilor, înainte un tractor deszăpezea drumul, iar noi mergeam din urmă", a menţionat proaspăta mămică.

După şapte ore de travaliu, Parascovia a adus pe lume un copil sănătos pe care l-a numit Artiom. Medicii spun că nașterea a decurs fără complicaţii.

"Femeia se afla la a treia naștere. Ea a născut un băiat de trei kilograme și 700 de grame. Nașterea a fost ușoară. Mama și băiatul se află într-o stare satisfăcătoare", a declarat Alexei Deliceban, medic.

"Le mulțumesc salvatorilor că au intervenit operativ. Au curățat drumul. Dacă nu erau ei, cred că nășteam acasă. La noi era medicul și moașa și eram pregătită să nasc acasă", a spus Parascovia Gaidarlî.

Salvatorii spun că operaţiunea nu a fost deloc uşoară:

"Drumul a fost destul de anevoios, dar în pofida troienelor de doi metri am reuşit. Alături de noi au fost şi medicii de la urgenţă. Am fost foarte bucuroşi când am auzit că s-a născut băiatul sănătos, sper ca şi el va lucra salvator."

În data de 7 ianuarie, când este sărbătorit Crăciunul pe stil vechi, alte două gravide din raionul Taraclia au fost aduse la maternitate de către salvatori. Una dintre viitoarele mămici a primit ajutorul medicilor şi a fost externată, iar alta urmează să nască în timpul apropiat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu