SALVATORII DE VIEȚI vor primi SALARII MAI MARI. Medicii și personalul medical din țară vor beneficia de majorări salariale

Embed:

Medicii vor primi salarii mai mari cu 20 la sută, iar personal medical - cu 10 procente. E vorba despre cei 48 de mii de doctori salarizați din bugetul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină. Decizia a fost aprobată, miercuri, de Guvern şi intră în vigoare din 1 decembrie. Astfel lefurile majorate vor fi achitate deja în ianuarie.

"Medicii care sunt bugetari vor primi salarii, conform noii legi de salarizare, iar instituţiile cărora sunt contractaţi prin CNAM, vor primi în baza acestei hotărâri. Au fost antrenaţi toţi angajaţi ai sistemului medical în această reforma salarială", a declarat Silvia Radu, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

De exemplu, dacă în prezent medicii de familie cu o vechime în muncă de până la 10 ani au un salariu de funcție de 5210 lei, potrivit noilor prevederi, leafa lor va crește până la 6510 lei.

Pentru specialiştii din asistenţa medicală urgentă cu un stagiu similar, remunerările vor spori de la 4160 de lei la 5200. De aceleași majorări vor beneficia și alte categorii de medici, printre care farmaciștii, laboranții și psihologii.

Proiectul mai prevede creşteri cu până la 50 de procente a lefurilor pentru angajații serviciului AVIASAN. Mai mult, salariul medicilor rezidenți va fi majorat de 2,5 ori, mai exact de la 2080 de lei la 5200 lei. Banii sunt prevăzuţi în fondul asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul viitor. Documentul urmează să fie examinat de Parlament.

Anterior, în urma reformei sistemului de salarizare în sectorul bugetar, au fost majorate și salariile altor angajați medicali, care sunt finanțați din bugetul de stat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu