Salvatorii au început să instaleze corturi anticaniculă în zonele aglomerate din Capitală

Embed:

Corturi anticaniculă în Capitală. Pompierii au instalat astfel de puncte în cele mai aglomerate locuri din oraş pentru a acorda ajutor oamenilor pe timp de arşiţă. Corturile sunt dotate cu dozatoare de apă şi truse medicale, iar salvatorii sunt la dispoziția celor care au nevoie de ajutor.

"- Mulțumesc!

- Veniți să beți apă, e rece și e gratis!"

Corturile funcţionează între orele 11:00 şi 18:00, în zilele cu temperaturi de foc. Toţi doritorii îşi pot trage sufletul, pot bea apă şi pot primi ajutor medical în caz de nevoie.

"Inspectoratul General pentru Situații de Urgență este gata pentru a acorda persoanelor pe timp de caniculă apă, este instalat cortul după cum puteți vedea și buteliie", a spus Stanislav Pegal, salvator.

Oamenii spun că punctele anticaniculă sunt binevenite, mai ales pentru persoanele în vârstă și cei care suferă de boli cardiace.

"Foarte bine, fiindcă orice om trecând pe drum pe căldura asta are nevoie de un pahar de apă sau un consultație cât de mică."

"E foarte minunat, mai ales pentru oamenii care sunt bolnavi cu tensiune nu pot reda. Mulțumit foarte mult."

"Este foarte bine, în special pentru persoanele de vârsta a doua care suferă de boli cardiace."

În Capitală au fost amenajate cinci astfel de corturi, în cele mai aglomerate locuri din fiecare sector.

"Scopul instalării acestor corturi este de a proteja populația de canicula care deja este în Republica Moldova. Mai mult ca atât, aici poate fi acordat și primul ajutor calificat până la venirea urgenței în cazul în care cineva se va simți rău", a spus Liliana Puşcaşu, ofițer de presă IGSU.

Astfel de puncte anticaniculă au fost amenajate şi în oraşele Bălți, Cahul și Comrat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu