Salvamarii sunt pregătiți pentru a interveni în cel mai scurt timp. Recordul obținut pe lacul din Valea Morilor (FOTO)

Operațiune de salvare în parcul Valea Morilor, unde salvamarii au scăpat un om de la înec în timp record. Din fericire, totul a fost o simulare, organizată cu ocazia lansării campaniei "Prevenirea cazurilor de înec". 

"În acest caz, accidentatul a fost scos din apă după trei minute. Dacă victima a fost scoasă din apă în cel mult șase minute, căile respiratorii au fost curățate bine și masajul indirect al inimii se efectuează corect, atunci peste un minut sau două, apar primele semne de viață ", a declarat Ion Roman, medic al Serviciului de Salvare pe Apă.

Pe parcursul verii, Serviciul Situațiilor Excepționale va organiza astfel de activități atât pe plajele amenajate, cât și pe cele neamenajate. În cadrul campaniei "Prevenirea cazurilor de înec", oamenii vor fi instruiți și cum să acorde primul ajutor medical.

"În primul rând, oamenii trebuie să se scalde doar în locurile special amenajate, cum ar fi plajele municipale. În al doilea rând, oamenii nu trebuie să se scalde atunci când sunt în stare de ebrietate. De asemenea, este interzis să treci de marcajul plajei ", a concretizat Eugen Ciobănică, salvamar DSE.

Oamenii spun că respectă toate aceste reguli. Unii dintre cei care făceau plajă în parcul Valea Morilor știu cum pot acorda primul ajutor.

"Tot ce știu este că, în primul rând, trebuie să scoatem victima din apă. Apoi, trebuie să o întoarcem cu spatele în sus și să apăsăm, pentru ca să iasă toată apa. După asta, trebuie să apăsăm și pe piept și să facem respirație artificială."


"Trebuie să ne scăldăm doar în locurile autorizate, mai ales când suntem cu copiii. De asemenea, nu trebuie să lăsăm copiii nesupravegheați. "

Potrivit, DSE, de la începutul sezonului estival, adică din luna aprilie, 15 oameni s-au înecat, doi dintre care sunt minori.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu