Salonul Auto Internaţional de la Paris. Ce surprize îi aşteaptă pe pasionaţii de maşini

Embed:

Zeci de premiere, lansări de automobile şi motoare noi, cele mai recente informaţii din industria auto - toate într-un singur loc: Salonul Auto Internaţional de la Paris. Deschiderea pentru public va avea loc în data de 4 octombrie, dar jurnaliştii au avut acces mai devreme pentru a trage cu ochiul la surprizele pregătite.

Cuvântul de ordine este "electric". Toţi marii producători auto au venit cu modele hibrid sau electrice, iar ponderea acestora în oferta prezentată creşte de la an la an, în detrimentul motoarelor pe benzină şi al celor Diesel.

"Am înţeles că, fie ne adaptăm, fie dispărem de pe piaţă. Evident, ne adaptăm şi ştim că acum suntem la începutul unei ofensive de proporţii a automobilelor electrice", a spus Carlos Tavares, preşedintele PSA.

Producătorul francez vine cu două modele complet electrice ale diviziei de automobile de lux, DS3 şi DS7.

Surprize sunt şi la standurile altor producători: BMW a adus noua serie 3, modelul X5 şi Z4, iar Skoda aduce Kodiaq RS şi Vision RS.

Suzuki a reinventat legendarul model Jimny, iar Toyota vine cu sportiva Supra şi cu nou-nouţul RAV4.

Lansarea a noi modele hibrid sau electrice e normală în Europa, în condiţiile în care normele de poluare se înăspresc de la an la an, iar din ce în ce mai multe ţări adoptă restricţii legislative pentru circulaţia autovehiculelor poluante.

În Paris de exemplu, din 2024 nu vor mai fi acceptate vehiculele Diesel, iar multe oraşe din Germania au interzis deja circulaţia autoturismelor pe motorină.

În Norvegia, din 2025 nu vor mai fi înmatriculate decât vehicule hibrid sau electrice.

Salonul auto de la Paris va fi deschis până în data de 14 octombrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu