Salonul Auto de la New York a desemnat "Mașinile anului 2011"

Embed:

Salonul Auto de la New York a găzduit, şi în acest an, cele mai noi şi mai neobişnuite modele de maşini din lume. Ca de obicei, a fost desemnat şi un juriu, care a ales câştigătorii ediţiei 2011 a Salonului.

Modelul Nissan Leaf a primit prestigioasa distincţie "World Car of the Year", adică "Maşina anului". Este vorba despre un automobil electric, de familie, din clasa C. Maşina are 107 cai-puteri, iar preţul de pornire este de 26.000 de euro.

În cadrul Salonului de la New York, a fost aleasă şi "Cea mai performantă maşină" a anului 2011. Juriul a considerat că modelul Ferrari 458 Italia trebuie să fie câştigător la această categorie. Autovehiculul dezvoltă 570 de cai-putere şi atinge viteza de 100 de kilometri pe oră în doar 3-4 secunde. Viteza maximă a maşinii este de 325 de kilometri pe oră, iar preţul este de aproximativ 200.000 de euro.

La categoria "Design-ul anului" a câştigat modelul The Aston Martin Rapide. Maşina ajunge la 100 de kilometri pe oră în aproximativ 5 secunde, iar viteza maximă este de 303 kilometri pe oră. Preţul unui asemenea exemplar porneşte de la 182.000 de euro.

"Cea mai ecologică maşină" a fost desemnată Chevrolet Volt. Aceasta este o maşină electrică, dar are şi un motor pe benzină care funcţionează pe post de generator. Preţul unui astfel de automobil ajunge la aproximativ 42.000 de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu