Sălile de forță din Capitală, aglomerate în Sâmbăta Mare

Embed:

După o perioadă de abstinență alimentară, mâine, mesele moldovenilor vor fi doldora de bucate. Nu toţi stau însă la plită pentru a pregăti bucate pe care să le savureze de Paşte. Pentru evita abuzurile şi a-şi menţine corpurile în formă, unii preferă să petreacă timpul, mai degrabă, în sălile de forţă. 

Deși este Sâmbăta Mare, sălile de forță din Capitală nu au dus lipsă de clienți.

"Facem sală pentru sănătate regulat, de trei ori pe săptămână, indiferent de sărbători. Sărbătorile au locul lor."

"Avem timp mai liber acum, sărbătorile. Mai menținem forma. Frecventăm sala, bem mai multă apă."

La sală au venit mulţi pentru care sportul a devenit un mod de viaţă. Ei spun că vor avea grijă ca şi de sărbători să aibă o alimentație echilibrată.

"Este o zi obișnuită. Sărbătoarea este mâine, iar astăzi facem sport. Facem totul pentru a fi sănătoși."

"Nu o să mănânc așa de mult că trebuie să mă țin în formă. Fac mai mult cardio. Mâine dacă e sărbătoare o să sărbătorim dar azi e zi obișnuită."

Pentru a evita kilogramele în plus, dar și indigestia provocată de mesele copioase, specialiștii vin cu mai multe sfaturi.

"Mâncarea care conţine carbohidraţi trebuie consumată în prima parte a zilei, pentru ca să poată fi asimilată. În partea a doua a zilei, trebuie să mâncăm alimente ce conțin proteine şi desigur celuloza, care se găseşte în salate", a spus antrenorul Alexei Raţă. 

Pentru a evita indigestia, durerile în abdomen şi greţurile, medicii recomandă consumul de lichide, cum ar fi supele de legume şi ceaiurile din plante, dar și plimbările în aer liber.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu