Salariul mediu pe economie a depășit 300 de euro pe lună în acest an. Leafa va crește în continuare

Embed:

Salariul mediu pe economie, care în acest an a depășit 300 de euro pe lună, va crește în continuare. Este convingerea directorului Institutului Economiei de Piață, Roman Chircă.

Expertul de la IDIS Viitorul a declarat pentru publicaţia Timpul că evoluţia pozitivă va fi generată de reforma fiscală, care a intrat în vigoare din 1 octombrie. Aceasta presupune, printre altele, introducerea unei cote unice a impozitului pe venit de 12 la sută, dublarea scutirii personale pentru angajat și reducerea cu 5 puncte procentuale a contribuțiilor de asigurări sociale pentru angajator.

Ioniţă susţine că angajaţii din sectorul privat vor simţi schimbările chiar din luna noiembrie. Pe blogul său, analistul mai spune că salariul mediu ar putea ajunge, până la sfârşitul anului, la  315 euro. 

Potrivit datelor prezentate de Ioniţă, în anul 2000 salariul mediu lunar al moldovenilor era de 36 de euro. Cinci ani mai târziu, lefurile s-au dublat. În 2010 venitul salarial al cetăţenilor constituia 177 de euro, iar în 2015 - 220 de euro. 

La începutul anului, Ministerul Economiei şi Infrastructurii a prognozat că până în anul 2020 acesta va ajunge la 7250 de lei. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu