Salariul mediu lunar, în creştere cu peste 14 la sută, în ultimele trei luni ale anului 2018

Embed:

Salariul mediu în sectorul privat al economiei, a ajuns la aproape 7.000 de lei, la sfârşitul anului trecut. Faţă de perioada similară a lui 2017, lefurile au crescut, în medie cu 14,3 la sută, arată date ale Biroul Naţional de Statistică.

Cea mai spectaculoasă creştere a for înregistrată în cazul angajaţilor din domeniul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţii. Salariile lor au fost majorate, cu peste 22 la sută, şi au ajuns în medie la peste 15 mii 700 de lei.

Deşi retribuţia angajaţilor din domeniul alimentaţie publică şi cazare este mult mai mic, vestea bună este că şi în cazul lor lefurile au crescut cu peste 20%.

Proiectul "Drumuri bune pentru Moldova", care a înviorat industria extractivă a generat şi remunerări mai generoase în domeniu. Astfel, la sfârşitul anului trecut, lefurile erau mai mari cu aproape 21 la sută, faţă de aceiaşi perioadă a anului 2017.

În ultimele luni ale anului trecut, şi cei care lucrează în artă sau activităţi de agrement au beneficiat de salarii mai mari.

Potrivit statisticii, în învăţământ, în ultimele luni ale anului 2018, salariul mediu a crescut cu 18,2 la sută şi a ajuns la 5.500 de lei, iar în sănătate şi în domeniul asistenţei sociale: cu 12,3 la sută. În cazul bugetarilor, din întâi decembrie, a fost operată reforma salarială, care prevede majorări ce variază între zece şi 100%.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu