Salariile directorilor grădiniţelor, şcolilor şi colegiilor VOR FI MAJORATE. Cu cât vor creşte acestea

Embed:

Salariile directorilor de grădiniţe, şcoli şi colegii vor creşte cu până la 1200 de lei. Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru introducerea modificărilor necesare în Legea bugetului pentru acest an.

"Au fost introduse modificări în Legea bugetului de stat pentru anul 2019, unde sunt stabilite valorile minime de referinţă pentru calcularea salariilor. Salarii pentru directori sau managerii instituţiilor de învăţământ, apropo vizează aproape patru mii şi ceva de manageri, se vor majora în jur cu 1000-1200 de lei", a spus Ion Chicu, ministrul Finanţelor.

Potrivit aceluiaşi document, şi 9500 de subofiţeri şi ofiţeri ai Ministerului de Interne vor primi lefuri mai mari. Majorările variază între 500 şi 800 de lei.

"Necesitatea acestor modificări pentru angajaţii ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura salarii noi nu mai mici decât ceea ce era până 1 decembrie am venit cu aceasta majorare. Vreau să menţionez că ei nu primesc venit salarial mai mic, pentru că beneficiază de diferenţă prevăzută", a spus Ion Chicu, ministrul Finanţelor.

Proiectul legislativului pentru care Guvernul şi-a asumat răspundere mai prevede lefuri mai mari şi pentru cinci consilieri ai Agenţiei pentru Soluţionarea Contestaţiilor. Modificările erau necesare, întrucât aceste persoane primeau salarii mai mici decât subalternii lor. Pentru toate aceste majorări Guvernul a alocat 138 de milioane de lei.

Cabinetul de miniştri şi-a asumat răspunderea, în total, pentru şapte proiecte. Printre acestea se numără diminuarea sancţiunilor pentru neprezentarea la timp a datelor statistice sau comunicarea eronată a acestora de către instituţiile abilitate.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu