Salarii de sute de mii de lei şi venituri de milioane din vânzarea bunurilor. Vezi averile candidaţilor la Primăria Capitalei

Embed:

Salarii de zecii de mii de lei şi venituri de milioane din vânzarea bunurilor. Cu asta se pot lăuda cei 19 candidați la fotoliul de primar al Capitalei care și-au făcut publice declarațiile de avere pentru anii 2017 și 2018. Potrivit documentelor, dacă unii au agonisit mai multe imobile şi mașini, alții au declarat doar câte un apartament sau chiar nicio locuință.

Liderul Mișcării "Speranța-Nadejda", Andrei Donică, a câștigat în ultimii doi ani peste 220 de mii de lei. El a indicat că este proprietarul a șase automobile, a unui apartament și are 20 la sută cotă-parte dintr-un alt apartament.

Reprezentantul socialiștilor, Ion Ceban, a avut un venit de 112 de mii de lei. Suma reprezintă salariul obţinut de la PSRM și de la Președinție, precum și indemnizațiile de la Consiliul Municipal Chișinău. Acesta are un apartament de 230 de metri pătrați și un automobil de model Skoda Kodiaq a cărui valoare este de aproape jumătate de milion de lei. 

Iar Teodor Cârnaț, care candidează din partea Partidului "Voința Poporului", a câștigat în perioada anilor 2017 - 2018 peste 940 de mii de lei. Banii i-a obținut în urma vânzării a două automobile și din activitățile didactice. Totodată, el a indicat că are în proprietate șapte case de locuit. 

Valerii Klimenco de la Partidul "Șor" are două apartamente, două automobile, dintre care unul de model Mercedes de 400 de mii de lei. Totodată, el a declarat un venit de 77 de mii de lei.

Liderul "Uniunii Salvați Basarabia", Valeriu Munteanu, a obținut aproape 210 mii de lei, din salariul de ministru al Mediului. Acesta are o casă de locuit și alte două construcții. În declarația de avere se regăsesc și două automobile.

Victor Chironda de la Mișcarea "Forța Nouă" a câștigat în ultimii doi ani 63 de mii de lei și 19 mii de euro. Nu este proprietar de locuință, însă are un automobil Honda Jazz fabricat în 2006, căruia i-a indicat o valoare de doar cinci mii de lei.

Iar Vitalie Voznoi, care reprezintă Partidul "Stânga Europeană" a obținut 14 mii de lei. Acesta are două apartamente, un garaj și trei mașini.

Candidatul din partea PPEM, Dumitru Țîra, a ridicat în doi ani 681 de mii de lei și 200 de dolari. El are un apartament și conduce un Audi Q7 care valorează peste 840 de mii de lei.

Vitalie Marinuța, delegat la alegerie locale din 20 octombrie de Partidul "Verde Ecologist", a obținut în ultimii doi ani venituri în valoare de aproape 260 de mii de lei și cinci mii de euro. Are o casă de locuit și un automobil.

Singurul venit obținut de liderul PPDA, Andrei Năstase, în ultimii doi ani, a fost din vânzarea unui automobil de model Mercedes, pentru care a încasat 35 de mii de euro. Acesta este proprietarul unui apartament, a patru case de locuit, a unui garaj și a altor cinci construcții. El conduce un Nissan Maxima care costă 10 mii de euro și un Volvo XC90 pe care l-a cumpărat în acest an cu aproape 42 de mii de euro. 

Cu cel mai mare câștig se poate lăuda candidatul PNL la funcția de primar, Lilia Ranogaeț, care a obținut 12,6 milioane de lei. Aceasta deţine un apartament, o vilă și un automobil.

Liberal-democratul Alexandru Fetescu a avut un venit de 294 de mii de lei, care reprezintă salariul de la partid. Nu a indicat că este proprietar al vreunei locuințe, însă deține 50 la sută cotă-parte dintr-un spațiu comercial de aproape 38 metri pătrați.

Fostul primar al Capitalei, liberalul Dorin Chirtoacă, a ridicat în doi ani 356 de mii de lei. Are o casă de locuit de 243 de metri pătrați, un apartament, trei garaje, două construcții și două automobile.

Candidatul din partea formațiunii "Partidul Nostru", Ivan Diacov, deține o cotă-parte de 33 la sută dintr-o casă de locuit de 315 metri pătrați și mai are în proprietate două automobile. A indicat un venit de 405 mii de lei.

Democratul Vladimir Cebotari a câștigat 193 de mii de lei și 25 de mii de euro. Este proprietarul a 33 la sută dintr-o casă de locuit de 270 de metri pătrați și conduce un automobil de model Porsche, evaluat la două milioane de lei. 

Octavian Țîcu, care reprezintă Partidul Unității Naționale, a declarat un venit de 608 mii de lei, un apartament și un automobil. 

Candidatul Partidului Oamenilor Muncii, Serghei Toma, a ridicat în doi ani un milion de lei. Potrivit declarației lui de avere, are în proprietate un automobil.

Vladimir Țurcanu de la "Partidul Popular Românesc" are o construcție nefinalizată, două automobile și a obținut un câștig de peste 560 de mii de lei.

Iar Boris Volosatîi, delegat de Partidul "Democrația Acasă", a indicat un venit de 425 de mii de lei în ultimii doi ani şi că deţine 50 la sută dintr-o casă de locuit de 108 metri pătrați și un automobil.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu