SALARII DE PÂNĂ LA 15.000 DE LEI! Top 100 posturi vacante, cel mai bine plătite în Moldova

Embed:

Moldovenii care își caută un loc de muncă în domeniul tehnologiei alimentare sau contabilitate pot să se angajeze, în Capitală, cu un salariu între trei și 15 mii de lei. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă a prezentat topul celor mai bine plătite posturi vacante. 

Cel mai mare salariu lunar este oferit pentru funcția de tehnolog în cadrul unei companii de panificație. Întreprinderea propune un salariu de 15 mii de lei.

Pare greu de crezut, dar și profesorii universitari s-ar putea alege cu lefuri mari. O școală de limbi străine, care are un loc vacant, oferă până la 12.600 de lei.

Lista continuă cu funcția de șef de departament în cadrul unei rețele de supermarketuri unde este oferit un salariu maxim de 12 mii de lei. Lefuri de 10 mii de lei sunt propuse consultanților în Nisporeni, tipografilor - în Chișinău, dar și frizerilor, și manichiuristelor - în Ialoveni.

Câte opt mii de lei sunt oferiți șoferilor - în Hâncești, managerilor și consultanților IT - în Capitală. Cusătoresele fără un job au cele mai mari șanse să ocupe un post vacant. Întreprinderile din țară au nevoie de 60 de angajați și sunt gata să le plătească lunar de la 2.500 până la șase mii de lei.

Chiar dacă întreprinderile din industria ușoară au încheiat contracte cu școlile profesionale, ele sunt, în continuare, în criză de angajaţi. 

"Cusători calificați nu este ușor de găsit, dar noi oricum îi luăm din stradă și îi învățăm. 2-3 săptămâni îi învățăm a coase în flux. Timp de un an ei devin cusători buni", a declarat directorul de producere la o fabrică de haine, Oxana Crivoi. 

30 de locuri de muncă sunt disponibile în cadrul Parcului de Troleibuze numărul 1 din Capitală.  Întreprinderea oferă un salariu ce variază între 2.500 și opt mii de lei. Asta în condițiile în care, în 2015 peste 540 de taxatori s-au angajat, iar alți 505 au plecat.  

"Majoritatea sunt din regiunea rurală, trăiesc la gazdă, necesită ceheltuieli pentru a achita gazda și plus serviciile. Lucrul pe schimburi, șase zile lucrătoare și nu toți pot rezista la programul de lucru", a relatat șefa serviciului de personal Regia Transport Electric, Angela Andreeva. 

Potrivit topului, la mare căutare sunt și farmaciștii. La Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă sunt înregistrate 20 de posturi vacante. Patronii propun un salariu lunar de cinci mii de lei.  Întreprinderile din țară mai au nevoie de medici veterinari, manageri în comerț, dar și țesători de covoare. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu