Salarii bune pentru Moldova. Vlad Plahotniuc: Salariile bugetarilor vor crește substanțial, chiar și cu până la 90% pentru unele categorii

Începând cu 1 decembrie 2018, vor intra în vigoare creșterile salariale pentru bugetari, chiar și cu până la 90% pentru unele categorii. Această creștere fără precedent în Republica Moldova va fi posibilă în cadrul reformei sistemului de salarizare, denumită "Salarii bune pentru Moldova". Subiectul a fost discutat astăzi la ședința săptămânală a Partidului Democrat.

CITEŞTE ŞI: Vlad Plahotniuc anunță majorări semnificative a salariilor a peste 150.000 de bugetari: Niciun angajat din sistemul public nu va primi mai puţin de 2.000 de lei!

Președintele PDM Vlad Plahotniuc a declarat după ședință că această inițiativă extraordinară vine ca urmare a creșterii economice, iar datorită acestei reforme peste 150 de mii de bugetari vor beneficia acum de majorări esențiale ale salariilor.

Printre domeniile profesionale vizate de reforma salarizării sunt educația, sănătatea, asistența socială, autoritățile publice locale. Pentru aceste categorii de bugetari, salariile vor crește cu 20, 50 și pentru unii chiar cu 90 de procente.

Liderul PDM a punctat că unul dintre cele mai importante efecte ale reformei salarizării, inițiate de Partidul Democrat, este că se rezolvă o problemă cronică din sistemul public, unde din totalul celor 200 de mii de funcționari, aproximativ 36 de mii primesc salarii sub minimul de existență, adică mai mici de 2.000 de lei.

Un alt aspect important este că, prin implementarea acestei reforme, în fiecare an, Guvernul va fi obligat să majoreze salariile bugetarilor așa cum au fost modificate acum.

"Oamenii de prea multă vreme merită și așteaptă aceste creșteri substanțiale ale salariilor, care le-au fost promise de-a lungul anilor de toți politicienii de până acum. Reforma salarizării - pe care o numim "Salarii bune pentru Moldova" - este una dintre măsurile despre care am vorbit la Marea Adunare Națională a Partidului Democrat de duminică, unde am anunțat un vast program de acțiuni pentru Moldova, pentru bunăstarea cetățenilor noștri", a punctat Vlad Plahotniuc.

Președintele PDM a adăugat că Guvernul va veni cu mai multe detalii referitoare la majorările salariale și beneficiarii lor. Totodată, el a punctat că deja este în proces de planificare cea de-a doua etapă a reformei salariale, astfel ca în primăvara anului 2019 cei care acum nu sunt incluși în categoriile de beneficiari să aibă și ei parte de majorări de salariu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu