Sala de sport de la Penitenciarul Rusca a fost renovată. Entuziasmate, deținutele şi-au demonstrat abilităţile

Embed:
Cele peste două sute de deţinute de la penitenciarul "Rusca" se pot bucura de o nouă sală sportivă. Încăperea, care nu fusese utilizată de mai bine de 20 de ani, a fost renovată şi este acum la dispoziţia femeilor pasionate de sport.

Directorul penitenciarului, Ion Ciubuc, spune că renovarea unei astfel de săli era o necesitate pentru femeile care se află în detenţie.

"Era foarte important, deoarece astăzi avem doar o sală în demisol care constituie la noi ca şi casă de cultură. Cum poţi desfăşura în subsol careva activităţi de sport dacă peste tot este întuneric şi cu o suprafaţă mică", a menţionat Ion Ciubuc.

După deschiderea oficială a sălii sportive, deținutele şi-au demonstrat abilităţile sportive.

Femeile spun că sunt mulţumite de condiţiile în care vor practica sportul, mai ales că în penitenciar există trei echipe de volei:

"Ne bucurăm că cei din administraţie au construit şi amenajat această sală sportivă. Până acum întrecerile se desfăşurau afară. Acum noi suntem foarte entuziasmate de această sală, pentru că vom avea unde să practicăm sportul".

"Deţinutele vor putea demonstra şi arăta tuturor capacităţile pe care le au. Eu cred că va favoriza un stimul care va trece bariera dintre peretele cu sârmă ghimpată".

"Este un fel de comunicare între persoane, chiar dacă eu nu prea vorbim că nu aveam timp, aici venim şi într-un fel ne unim, ne împrietenim".

Odată cu lucrările de reparaţie au fost schimbate geamurile, pardoseala, a fost reparat şi tavanul, iar la final a fost instalat şi un covor artificial. Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, în scurt timp, sala sportivă va fi dotată cu câteva aparate de fitness.

"La Rusca urmează să fie amenajate, în timp scurt se propune să fie amenajat un colțișor cu aparataj sau utilaj sportiv pentru a avea femeile noastre de acolo cumva mai frumoase, mai suple", a subliniat Liuba Jignea-Suveica, directorul  Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Reparația complexului sportiv a costat 200 de mii de lei. O parte din bani au fost donaţi de câteva asociaţii obşteşti, iar restul din bugetul Administrației Naționale a Penitenciarelor.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu