Sală de fitness la sat? Ce spun oamenii din Răzeni despre ambiţiile unei tinere de 19 ani (VIDEO)

Embed:

17 femei din mediul rural își vor pune pe roate afaceri acasă. Asta după ce au primit sprijin financiar nerambursabil de până la 80.000 de lei, în cadrul unui proiect finanțat de Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Unele antreprenoare au deja afaceri, pe care le vor dezvolta, iar pentru altele, banii vor fi baza pentru business în agricultură, industria ușoară sau servicii.

Elena Bivol din satul Răzeni, raionul Ialoveni, are doar 19 ani, iar cu banii câștigați va deschide o sală de fitness în localitate.

"Aici va fi un perete și va fi sala de fitness pentru domnișoare. De aici încolo, vom avea aparatele, în special utilajul. Pe peretele acesta vor fi oglinzi. În locul meu nu trebuia să fie altcineva, deoarece oamenii ambițioși se văd la prima vedere", a spus tânăra.

Tânăra antreprenoare este încurajată de familie.

"Nu aș spune că a fost greu pentru ea, că ea la mine este destul de muncitoare și știe ce dorește, și de regulă îi reușește", a declarat mama tinerei, Natalia Bivol.

Localnicii din satul Răzeni susțin iniţiativa tinerei.

Potrivit responsabililor din cadrul Programului Comun de Dezvoltare Locală Integrată, o condiție pentru obținerea banilor este propria contribuție.

"Sumele acordate au fost oferite în baza necesităților pe care doamnele sau domnișoarele le aveau. Programul susține localitățile din Republica Moldova, a deveni niște localități rurale model și anume prin dezvoltarea atât a societății civile, atât a mediului de afaceri, cât și a guvernării locale", a zis analistul de program, Elena Spânu.

Antreprenoarele vor beneficia de asistenţa PNUD timp de un an, pentru a implementa cu succes planurile de afaceri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu