SAINZ, CAMPION ÎN RALIUL DAKAR. Spaniolul a triumfat în Raliul Dakar pentru a treia oară

Embed:
Carlos Sainz a câştigat pentru a treia oară Raliul Dakar, în clasa auto. Pilotul spaniol a mai triumfat în această competiție majoră în premieră în 2010, apoi şi în 2018.

Sainz si copilotul său, conaționalul Lucas Cruz, au trecut la conducerea clasamentului general înca din etapa a treia si şi-au menţinut prima poziţie până la bun sfârşit. Ibericul în vârstă de 57 de ani a devenit, astfel, cel mai experimentat campion în Raliul Dakar.

În clasamentul general, Sainz a fost urmat de Nasser Al-Attiyah din Qatar, la 6 minute si 21 de secunde distanță, şi de francezul Stephane Peterhansel, la 9 minute si 58 de secunde.

Etapa a 12-a, ultima a competiției, cu un parcurs de 167 de kilometri a fost câştigată de Nasser Al-Attiyah, iar Sainz s-a mulțumit să termine al 6-lea.

Ediţia din acesta an a Raliului Dakar s-a desfăşurat în premieră în Arabia Saudită şi a fost umbrită de decesul motociclistului portughez Paulo Goncalves, urmare a unei căderi suferite în timpul etapei a şaptea a concursului respectiv.
loading...

Lasă un comentariu