Saharneanu: Deputații care chiulesc trebuie pedepsiți. Avem destui paraziți. Reidman: "Po morde ne hocesh?" VIDEO

Embed:

Acuzații dure în cadrul ședinței Parlamentului. După ce a fost prezentat proiectul de lege cu privire la sancționarea deputaților care absentează nemotivat de la ședințele în plen sau de la ședințele comisiilor parlamentare, deputatul liberal Valeriu Saharneanu s-a pronunțat pentru pedepsirea parlamentarilor. Acesta a menționat că Republica Moldova nu are nevoie de paraziți.

Supărat pe declarațiile liberalului, deputatul comunist s-a apropiat de Saharneanu și l-a amennințat. "По морде не хочешь?(trad. din limba rusă: La bot nu vrei?)", l-a întrebat acesta.

Drept răspuns, liberalii au cerut ca deputatul comunist să-și ceară scuze, în caz contrar, să fie dat afară din sala de ședințe.

În apărarea lui Reidman au sărit mai mulți comuniști, care la rândul lor au cerut ca Saharneanu să-și ceară scuze pentru faptul că a numit deputații PCRM - paraziți. În replică, liberalul Valeriu Munteanu a definit termenul parazit. "Vin cu explicația din dicționar, așa cum preferă comuniștii. Parazit este persoana care trăiește și se hrănește pe seama altei persoane. Nu înțeleg de ce v-ați supărat?", a mai spus Munteanu. Acesta s-a arătat uimit de "râvna și înverșunarea cu care își apără comuniștii deprinderea de a chiuli de la muncă".

Deputații PCRM au calificat inițiativa liberalilor drept una anticonstituțională și antidemocratică.

Proiectul care a provocat discuții aprinse în Parlament prevede lipsirea de salariu a deputaților care absentează nemotivat de la ședințele în plen și a comisiilor parlamentare. În prezent, celor care chiulesc de la serviciu nu le sunt plătite diurnele

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu