SAAKAŞVILI, CONDAMNAT DIN NOU! Politicianul a primit şase ani de închisoare în Georgia

Fostul președinte georgian, Mihail Saakașvili, a fost condamnat în Georgia la şase ani de închisoare cu executare. Politicianul a fost găsit vinovat că a pus la cale ca fostul deputat Valerii Ghelaşvilli să fie bătut. Sentinţa a fost pronunţată în lipsă, el fiind în Olanda.

Atacul asupra parlamentarului a fost comis în 2005. Atunci, mai mulţi ofiţeri ai ministerului georgian al Afacerilor Interne au oprit mașina lui Ghelaşvilli și l-au luat la pumni. Fostul deputat a ajuns în stare gravă la spital.

În ianuarie, Saakaşvili a fost condamnat de un tribunal din Tbilisi la trei ani de închisoare pentru abuz de putere, după ce, în perioada mandatului său, i-a graţiat pe patru poliţişti. Oamenii legii fuseseră condamnaţi la ani grei de închisoare pentru uciderea unui bancher georgian.

Când a început procesul său, Saakaşvili a plecat din Georgia şi s-a stabilit în Ucraina, unde a primit cetăţenia acestui stat şi a devenit guvernator al regiunii Odesa. Între timp, a fondat un partid de opoziţie şi a acuzat autorităţile de la Kiev de corupţie.

Prin urmare, cetățenia ucraineană i-a fost retrasă, iar la începutul lunii decembrie a fost arestat pentru că s-ar fi afiliat unor organizaţii criminale. Ulterior, Mihail Saakașvili a fost eliberat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu