Să vezi şi să nu crezi! În plină iarnă, au ÎNMUGURIT copacii (FOTO)

Embed:

Chiar dacă e iarnă în calendar, natura o ia razna și uită de acest lucru. Schimbările climatice din ultimii ani au afectat perioada de vegetație a plantelor, iar acum, la mijlocul lunii ianuarie, natura a prins la viață de parcă ar fi luna martie. Astfel, unii copaci au înmugurit, iar la unele plante au apărut frunze. Specialiștii spun că nu este pentru prima dată când plantele înmuguresc în plină iarnă, dar fenomenul nu este unul îmbucurător.

La Grădina Botanica din Capitală pot fi admiraţi mai mulţi copaci înmuguriţi, printre care: magnolia, cornul mirositor şi porumbarul. Specialiştii susțin că acest fenomen este determinat de impactul încălzii globale, iar consecințele asupra mediului sunt destul de grave.

"Din cauza că substanțele hrănitoare se utilizează și aceste flori nu vor forma semințe, fructe. Din alți muguri suplimentari se vor forma încă, dar productivitatea va fi mai mică.", a povestit Onica Elisabeta, doctor în biologie de la Grădina Botanică. 

Înmugurirea copacilor şi apariţia plantelor verzi în plină iarnă îi îngrijorează pe simpli cetăţeni. Oamenii spun că acest proces este anormal, iar iernile calde aduc doar efecte negative asupra mediului înconjurător.

"Prima dată, anul acesta și nu-i bine, pentru că se cunoaște că se schimbă timpul, se schimbă și climatul, o să fie diferite boli. Trebuie frig iarna, ca să înghețe tot și să fie așa cum a fost și mai înainte."

"Cu toții am simțit că încălzirea globală ne dă peste cap toate celea, și animalele, și păsările chiar au plecat mai târziu în țările calde"

"Nu văd nimic extraordinar. Se schimbă. Așa e de când lumea. O dată, într-o perioadă oarecare, de 30-40 de ani, pe Globul Pământesc se schimbă timpul, se schimbă, mă rog, plantele animalele. Așa e, nimic extraordinar ".

Meteorologii confirmă temperaturile anormale din această perioadă, care depăşesc cu până la zece grade norma.

"Consecințele sunt că ar putea să înflorească copacii, adică mugurii să înmugurească și din acest motiv, dacă ar veni un front rece din partea de Nord-Vest și o masă de aer rece din partea de Nord, atunci ar putea să înghețe și să afecteze acești muguri, care la mulți copaci au început să aibă loc"

Cea mai înaltă temperatură din această iarnă a fost de plus 16 grade, înregistrată la începutul lunii ianuarie.

loading...

Lasă un comentariu