S-au trezit cu sechestru pe locuinţe şi cu interdicţia de a părăsi ţara. Despre cine este vorba

Embed:

Nu au plătit de bună voie, plătesc de nevoie. Locatarii care au datorii faţă de Termocom s-au trezit cu sechestru pe locuinţe şi cu interdicţii de a părăsi ţara. Faptul i-a determinat pe mulţi dintre datornici să-şi achite restanţele. În consecinţă, de la începutul lunii iunie, numărul locatarilor cu datorii s-a redus simţitor, susţin reprezentanţii Termocom.

Zilnic, la Centrul Comercial Termocom vin să-şi achite datoriile aproximativ 150 de clienţi.

"Avem oleacă de datorii - 6000 de lei. Am posibilitate să achit acum 2000 de lei şi în următoarele două luni ne achităm", afirmă un locuitor al Capitalei.

"Am datorii de 5000 de lei. Mi-au zis să plătesc câte 1000 de lei pe lună, ca să pot achita datoriile", mărturiseşte o femeie.

"S-au strâns timp de câţiva ani 15.500 de lei. Au pus sechestru pe apartament? Dacă nu se plătea datoria, scotea apartamentul în vânzare, lucrurile de preţ" spune un datornic.

În urma măsurilor aplicate, reprezentanţii furnizorului de energie termică spun că numărul datornicilor scade.

"Dacă la începutul lunii iunie noi am avut 73 de mii de apartamente cu datorii, atunci în luna iulie această cifră a scăzut sub 70 de mii de apartamente", menţionează Iuliana Boguşevschi, de la serviciul de presă al S.A. “Termocom”.

Datoria consumatorilor pentru sezonul 2011-2012 este de 228 de milioane de lei. Potrivit Termocom, cele mai multe datorii le-au acumulat proprietarii apartamentelor din cadrul întreprinderilor municipale de gestionare a spaţiului locativ, 132 de milioane de lei. Urmează asociaţiile proprietarilor de locuinţe privatizate, cu datorii de peste 62 de milioane de lei şi cooperativele de construcţie a locuinţelor - cu peste 26 de milioane de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu