S-au rugat pentru pace şi sănătate. Mitropolitul Vladimir, peste 50 de preoţi şi sute de credincioşi au cinstit-o pe Fericita Agafia

Embed:
Sute de credincioşi au mers la mănăstirea din Cuşelăuca, raionul Şoldăneşti, pentru a o cinsti pe Fericita Agafia. La slujbă au participat peste 50 de preoţi, în frunte cu mitropolitul Vladimir şi episcopul Ioan al Sorocii.

Enoriaşii veniţi la mănăstire au parcurs zeci de kilometri pentru a se închina la moaştele Fericitei Agafia şi pentru a se ruga de sănătate.

"Sunt din raionul Teleneşti. Ne rugăm la Sfânta Fericita Agafia să ne apere de boli, să ne apere de rele, să ne dăruiască mai bine şi toate celea ce ni se cuvine", a spus un credincios.

"Mă rog să fie pace în ţara noastră, să fie pace în toată lumea, să fie copii sănătoşi, nepoţeii şi toată lumea", a menţionat o femeie.

Fericita Agafia a fost canonizată în 24 septembrie anul trecut, fiind cinstită pentru minunile pe care le face pentru credincioşii care vin să se roage.

"Sfânta Agafia este foarte grabnică ajutătoare pentru toţi. În ziua de astăzi este foarte greu, fiecare cu boli, cu necaz, cu suferinţe, chiar şi în familie neînţelegeri vin şi se roagă cu inimă şi cu credinţă şi primesc ajutorul ei", a declarat Vera Spinei, Maica Stareţă a mănăstirii Cuşelăuca.

După slujbă, pentru enoriaşi a fost organizată o masă de pomenire.

Cuvioasa Agafia s-a născut în 1819 în satul Păsăţel din Ucraina. Atunci când era copil, aceasta ar fi căzut într-o fântână şi şi-a traumat picioarele. Din cauza acelui accident şi-a petrecut toată viaţa ţintuită la pat.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu