S-au reunit pentru o cauză nobilă! Vezi cu ce s-au ocupat mii de tineri în parcurile din Chişinău

Embed:

Moldovenii au fost îndemnați să iasă astăzi la curăţenie. Acțiunea „Hai, Moldova!" a scos din casă mii de voluntari din Capitală.

Echipele au igienizat parcurile din Chișinău. Proiectul este la a treia ediţie şi s-a desfăşurat, pentru prima dată,  concomitent în ţara noastră şi în România. 

Echipați cu saci menajeri și mănuși, voluntarii au strâns deșeurile din parcul „Valea Morilor”. 

„Este o acțiune cu dublă importanță. Pe de o parte curățim spațiul verde, aici unde ne odihnim toată lumea, pe de altă parte conștientizăm cât de important este să nu poluăm spațiile verzi și atunci când ajungi să ridici de 200 de ori niște chiștoace sau niște murdărie de pe jos îți dai seama că ai putea să previi acest lucru”, a menţionat unul dintre voluntari.

Edilul Capitalei a salutat gestul voluntarilor.

„Am văzut lume prin oraș, chiar pe lângă blocuri voluntari. Mă bucur că au răspuns apelului și iată avem un rezultat în ciuda piedicii de azi-noapte”, a mărturisit primarul Municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă. 

Iar organizatorii se ambiţionează să extindă proiectul.

„E o inițiativă foarte frumoasă de a implica oameni, toți, într-o zi, împreună, pentru a face ceva foarte frumos. De la primul nivel, municipiul Chișinău și al doilea nivel deja e la nivel național”, a declarat consultantul Acţiunii „Hai Moldova”, Alexandr Iscenco.

La acțiune au participat peste 2.700 de voluntari care au umplut cu gunoi aproape 7.000 de saci.

Evenimentul este susținut de Ministerul Mediului și de Primăria Chișinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu