S-au pornit la vânătoare, dar s-au ales cu amenzi. Inspectorii pentru protecţia mediului le-au stricat cheful mai multor vânători, care au încălcat legislaţia (FOTO)

S-au pornit la vânătoare, însă s-au ales doar cu amenzi. Inspectorii pentru protecţia mediului le-au stricat cheful mai multor vânători, care au încălcat legislaţia. În zilele de 25 noiembrie - 01 decembrie, grupul operativ al Inspectoratului pentru Protecţia Mediului a efectuat două razii în vederea contracarării braconajului cinegetic și piscicol în raioanele de nord ale Țării și în acvatoriul fluviului Nistru.

În cadrul măsurilor desfășurate în această perioadă a fost verificat un grup de 17 vânători care practicau vânătoarea la mistreț, şapte vânători aflați la vânătoarea de fazani și păsări acvapalustre, patru colective de vânători (în număr total de 32 persoane) aflați la vânătoarea de iepure de câmp și 18 pescari.

În rezultat au fost întocmite 14 procese-verbale, fiind aplicate amenzi contravenţionale în suma de 13.700 de lei, ridicate 12 plase monofilament și un fazan împușcat ilicit. Prejudiciile cauzate mediului înaintate pentru recuperare constituie suma de 2.500 de lei.

loading...

Lasă un comentariu