S-au pornit la pescuit, dar s-au ales cu AMENZI USTURĂTOARE. Ce au păţit doi tineri din Slobozia-Mare

S-au pornit la pescuit pe Prut cu scopul de a face nişte bani, dar au fost amendaţi de angajaţii Sectorului Poliției de Frontieră Brânza.

Doi locuitori ai satului Slobozia-Mare, cu vârstele de 22 şi 31 de ani au fost prinşi în timp ce pescuiau cu unelte interzise prin lege.

La sfârșitul săptămânii trecute, angajații Sectorului Poliției de Frontieră Brânza aflați în misiuni de patrulare pe apele râului Prut, au observat o ambarcaţiune din lemn, în care se aflau două persoane.

La solicitarea polițiștilor de frontieră, barca a fost trasă la mal iar în cadrul examinării ambarcațiunii, s-a depistat un dispozitiv de prins peşte, conectat la sursa de energie electrică, precum și un acumulator de 12V.

Tinerii au recunoscut că intenționau să pescuiască pentru a-și mări profitul, deși cunoșteau că uneltele folosite la prinderea peștelui sunt interzise de lege.

Pentru încălcarea regimului zonei de frontieră, persoanele s-au ales cu câte 20 unităţi convenţionale fiecare, ulterior împreună cu bunurile depistate au fost transmise Serviciului piscicol.

Pentru pescuitul cu utilizarea curentului electric, tinerii vor fi sancţionați cu încă 150 unităţi convenţionale fiecare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu