S-au pornit în Germania, dar nu au mai ajuns. MOTIVUL pentru care doi moldoveni au fost opriţi la frontiera moldo-română

Doi cetățeni moldoveni sunt cercetaţi pentru că au vrut să traverseze frontiera de stat având la ei documente false. 

Bărbaţii s-au prezentat pentru verificări la ieșirea din țară prin punctul de trecere Leușeni. Ambii erau pasageri într-un microbuz de rută ocazională Chișinău-Germania.

La solicitarea inspectorilor, unul dintre bănuiți a prezentat benevol o carte de identitate românească ce prezenta indici de falsificare. Tânărul de 28 de ani pe numele căruia era actul, a declarat că nu cunoaște despre falsul în document și că a fost perfectat de către patronul firmei unde activa în Germania.

În cel de-al doilea caz este vorba de un pasager de 23 de ani, care avea un permis de conducere moldovenesc falsificat. Din declarațiile acestuia, s-a constatat că actul a fost perfectat în Federația Rusă de către angajatorul moldoveanului, cu scop de folosire la locul de muncă. Mai mult, cetățeanul rus l-a atenționat pe  tânăr că permisul de conducere este fals și să nu-l pună în aplicare pe teritoriul ţări noastre.

Tinerilor nu le-a fost autorizată trecerea, iar documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu