S-au majorat alocațiile destinate elevilor talentaţi care studiază în școlile cu profil de arte

Ministerul Culturii inițiază, începând cu 15 august 2016, consultarea publică a proiectului hotărârii de Guvern cu privire la modificarea Hotărârii Guvernului nr. 467 din 2 mai 2006, transmite oficial.md.

Întru asigurarea bunei funcţionări a sistemului instituţional din domeniul culturii, Ministerul Culturii a elaborat prezentul proiect de hotărâre, ca rezultat a majorării alocaţiilor în bugetul de stat pentru anul 2016 pentru bursele elevilor talentaţi care studiază în școlile cu profil de arte.

Astfel, cuantumul burselor de promovare şi de întreţinere pentru elevii talentaţi din liceele-internat republicane cu profil arte şi elevii talentaţi din clasele IV-IX ai Colegiului Naţional de Coregrafie se majorează, începând cu 1 martie 2016 cu 20 lei pentru toate categoriile de burse stabilite prin Hotărârea Guvernului nr.467 din 2 mai 2006 "Cu privire la noile condiţii de acordare a burselor elevilor talentaţi din liceele-internat republicane cu profil arte şi elevii talentaţi din clasele IV-IX a Colegiului Naţional de Coregrafie".

Analizând dinamica bursei pentru anii 2009-2015, constatăm că ultima majorare a burselor a avut loc în luna martie 2014. Această modestă majorare este condiţionată de indexarea preţurilor la mărfuri şi servicii.

Pentru implementarea acestui proiect bugetul Ministerului Culturii include alocaţii suplimentare în sumă de 47,4 mii lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu