S-au intoxicat cu fum de la sobă. Doi copii din raionul Sângerei, spitalizaţi, papagalul a murit

Embed:

Doi copii în vârstă de opt şi şase ani au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu fumul ieşit din sobă. Incidentul a avut loc în dimineaţa zilei, în satul Dobrogea, raionul Sângerei.

Părinţii au chemat ambulanţa pentru copiii, care se simţeau rău, după ce în ajun ei au dat focul în sobă. 

Maria Drăgan spune că nepoţii ei au ajuns la spital fiind intoxicaţi cu monoxid de carbon. Femeia a făcut focul în sobă pentru a încălzi locuinţa pentru nepoţii veniţi în vizită, iar dimineaţa copiilor li s-a făcut rău.

"Soba a fost nu demult construită, este nouă. Şi iată că a ieşit fum şi aşa s-a primit. Copii au simţit fumul noaptea, în jur de ora 04:00. Am sunat ambulanţa şi ne-au spus să ieşim să stăm afară şi am ieşit şi am stat până a venit ambulanţa", a spus bunica copiilor intoxicaţi, Maria Drăgan. 

Acesta nu este unicul caz de intoxicaţie cu monoxid de carbon. Ieri alţi doi copii din municipiul Bălţi au ajuns la spital cu simptome de greaţă şi dureri de cap după ce mama lor a făcut focul în sobă.

"Primele semnele clinice care pot surveni sunt: greaţa, vomă, vertije, ameţeli, dureri de cap foarte pronunţate, somnolenţă. Atunci trebuie să ieşi cât mai curând la aer curat", a spus şefa secţiei de internare a spitalului din Bălţi, Ala Condrea.

Micuţii se simt acum bine. Papagalul pe care îl avea familia s-a sufocat însă din cauza monoxidului de carbon şi a murit. În context, reprezentanţii Serviciului Situaţiilor Excepţionale atenţionează oamenii să cureţe sobele şi să verifice toate aparatele pentru încălzit la începutul sezonului rece. 

"Atenţionăm populaţia să respecte normele anti -incendiare, să verifice sobele, canalele de evacuare şi să monitorizeze starea tehnică a acestor sobe", a spus ofiţerul de presă Situaţii Excepţionale Bălţi, Andrei Adam,
Potrivit reprezentanţilor Serviciului Situaţiilor Excepţionale, de la începutul sezonului mai rece, cinci persoane s-au intoxicat cu fum.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu