S-au înmânat Globurile de Aur la Hollywood. Premiul pentru cel mai bun film străin a mers în Rusia

Embed:

Globurile de Aur au luminat Hollywoodul noaptea trecută. Filmul "Boyhood" este printre marii câştigători ai galei, obţinând inclusiv premiul pentru cea mai bună dramă, în timp ce la categoria comedie s-a impus producţia "The Grand Budapest Hotel", care a detronat favoritul sezonului, pelicula "Birdman".

"Bună seara şi bine aţi venit, voi, o mulţime de puşti răutăcioşi, răsfăţaţi şi foarte puţin talentaţi. Suntem astăzi aici ca să sărbătorim toate producţiile TV pe care le ştim şi le iubim, precum şi toate filmele acceptate de Coreea de Nord", a zis gazda celei de-a 72-a ediţii a Globurilor de Aur, Tina Fey.

Cea mai bună dramă a fost desemnat filmul "Boyhood", regizat de Richard Linklater, care a realizat pelicula de-a lungul a 12 ani, cu aceiaşi actori.

Cineastul s-a învrednicit şi de distincţia pentru cel mai bun regizor. Tot pentru Boyhood a fost oferit şi Globul de Aur pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, obţinut de Patricia Arquette

Iar premiul pentru cea mai bună comedie a fost oferit pentru The Grand Budapest Hotel a lui Wes Anderson.

Eddie Redmayne a plecat acasă cu Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-o dramă, pentru rolul său din "The Theory of Everything". La feminin în aceeaşi categorie a câştigat Julianne Moore, pentru pelicula "Still Alice".

Cel mai bun actor într-o comedie a fost desemnat Michael Keaton, din "Birdman", iar cea mai bună actriţă - Amy Adams, pentru rolul din "Big Eyes".

Premiul pentru cel mai bun film străin a mers în Rusia, pentru pelicula "Leviathan". "How to Train Your Dragon 2" s-a învrednicit de distincţia pentru cel mai bun film animat.

Actorul George Clooney a primit un glob de aur pentru întreaga carieră. Pe lângă glumele despre Hollywood şi mulţumirile aduse soţiei sale, el nu a uitat să aducă un omagiu victimelor atentatelor din Franţa.

"Milioane de oameni au mărşăluit, şi nu doar în Paris, dar şi în întreaga lume. Au fost creştini, evrei şi musulmani, lideri ai multor ţări din întreaga lume. Ei nu au mărşăluit în semn de protest, ei au defilat în susţinerea unei idei: noi nu vom avea frică. Je suis Charlie", a zis actorul.

Anul acesta, Globurile de Aur au ajuns la ce-a de-a 72-a ediţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu