S-au ieftinit medicamentele

Unele categorii de medicamente au fost ieftinite, iar preţurile pentru altele vor fi menţinute la nivelul actual. Despre aceasta a anunţat prim-ministrul Vlad Filat azi, 12 august, după şedinţa cu participarea agenţilor economici de pe piaţa produseclor farmaceutice.

"Am ajustat un şir de prevederei pentru perioada ulterioară, am reuşit să obţinem ieftiniri pentru un şir de medicamente, iar pentru altele să menţinem preţul actual", a declarat Vlad Filat.

Şeful Cabinetului de Miniştri a mai adăugat că în viitorul apropiat urmează să fie suplimentat Catalogul aţional de preţuri la medicamente. Asta deoarece un şir de medicamente ce provin din India, Siria şi alte câteva ţări nu au fost înregistrate după parametrii corespunzători, în conformitate cu normele legale.

Referindu-se la asigurarea spitalelor şi policlinicilor cu medicamente, premieriul a menţionat că deşi există  subiecţi care impun ca achiziţiile să fie publice, în practică se atestă că au loc doar licitaţii.

Vlad Filat a solicitat instituţiilor statului responsabile să supravegheze strict implementarea normelor de drept, iar operatorilor de pe piaţă să le respect.

 

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu