S-au cunoscut pe un site matrimonial pentru musulmani şi au fost condamnați la închisoare pentru terorism în Marea Britanie

Doi tineri care s-au cunoscut pe un site matrimonial musulman au fost condamnați la închisoare pentru terorism în Marea Britanie. Munir Mohammed, care a solicitat azil în Regatul Unit, a fost condamnat la închisoare pe viață, din care va executa o pedeapsă de minimum 14 ani. Rowaida El Hassan, pe care a cunoscut-o pe un site matrimonial pentru musulmani, își va petrece următorii 12 ani în spatele gratiilor. Cuplul voia să comită un atentat terorist, informează DPA, citată deAgerpres.ro.

Mohammed, un tânăr de 36 de ani, care s-a stabilit în orașul Derby din Marea Britanie, a cunoscut-o în martie 2016 pe El Hassan, o farmacistă de 32 de ani, prin intermediul site-ului matrimonial pentru musulmani singlemuslim.com.

Potrivit Curții penale centrale din Londra, femeia i-a trimis lui Munir Mohammed prin aplicația WhatsApp mesaje cu link-uri către site-uri în care se explica cum se produce ricinul, o toxină letală.

La rândul lui, bărbatul i-a trimis farmacistei înregistrări video cu membri ai organizaţiei jihadiste Statul Islamic care ucidereau prizonieri prin decapitare, împuşcare sau cu ajutorul explozivilor, scrie libertatea.ro

Procurorii susțin că cei doi tineri au fost „evident atraşi unul de altul prin sprijinul pentru ideologia violentă a Daesh (Statul Islamic – n. red.) şi pentru intoleranţa acestuia faţă de cei care nu sunt de acord cu viziunea sa”.-

Munir Mohammed și El Hassan „au plănuit să ucidă şi să rănească oameni nevinovaţi din Regatul Unit şi aveau starea de spirit, metodologia şi aproape toate materialele necesare pentru ca Mohammed să comită un atentat”, a declarat procuroarea Sue Hemming, după pronunţarea sentinţei, conform sursei citate.

Reprezentanții forțelor antiteroriste din nord-estul Marii Britanii au stabilit că Mohammed şi El Hassan cumpăraseră o serie de articole suspecte şi documentaseră intens despre cum se produce peroxidul de acetonă şi ricinul.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu